Czy trasa będzie kontynuowana po zamknięciu aplikacji lub ponownym uruchomieniu telefonu?
Tak. Przejazd będzie kontynuowany z tego samego miejsca po zamknięciu aplikacji, wyłączeniu ekranu, ponownym uruchomieniu, a nawet aktualizacji aplikacji. Przerywa go tylko „Zakończ” i wyłączenie symulacji.
Trasę prowadzi usługa symulacji w tle, a nie otwarte okno, i regularnie zapisuje, gdzie jest punkt. Po ponownym uruchomieniu, dopóki telefon nie zostanie odblokowany, punkt stoi w ostatnim zapisanym miejscu — przed odblokowaniem pliki aplikacji są dla systemu niedostępne. Po odblokowaniu przejazd jest kontynuowany.
Wyszukiwanie, Ulubione i Historia podczas przejazdu tylko pokazują miejsce — „aby się tam przenieść, zakończ trasę”. Żeby system nie zamykał usługi, ustaw autostart i baterię według instrukcji dla Xiaomi albo dla swojego systemu.